Zde může být vaše reklama.

Šťastná rodinka První Olomoučan letošního roku byl poprvé na radnici

První Olomoučan letošního roku byl poprvé na radnici

foto: Blanka Martinovská

29. 02. 2020 - 20:00

Bartoloměj Tesař, první děťátko roku 2020, je občanem Olomouce. V obřadní síni olomoucké radnice jej mezi Olomoučany slavnostně přivítal zástup gratulantů v čele s primátorem Miroslavem Žbánkem a předsedkyní Komise pro občanské záležitosti Monikou Hryzbilovou.

 

Do kolébky města v obřadní síni historické radnice malého Bárta na chvíli symbolicky položili jeho rodiče Iveta Kráčmarová a Milan Tesař. Jako první miminko roku 2020 si dal trochu na čas, v olomoucké fakultní nemocnici přišel na svět 2. ledna v 17:35.

„Stihli jste to,“ zaznělo s úsměvem na úvod od primátora, který se s malým Bartolomějem viděl poprvé už ve fakultní nemocnici. „Tehdy jsem jej i jeho maminku varoval, že se znovu setkáme na radnici. Je vidět, že si to Bárt vzal k srdci a je skvělým oslavencem,“ řekl primátor. Rodičům popřál mnoho radosti a malému chlapci hlavně zdraví. „Je na něm jak s rolí prvního muže roku 2020 naloží, já budu stopy prvních Olomoučanů určitě bedlivě sledovat,“ upozornil.

Prvenství letošního roku bude Bartoloměji a jeho rodině připomínat zlatý pamětní přívěsek se znakem Olomouce. „Ať se vám dnešní den zapíše mezi milé vzpomínky,“ popřála rodině Monika Hryzbilová, předsedkyně Komise pro občanské záležitosti.

Vítání prvního Olomoučánka organizovala Komise pro občanské záležitosti. Slavnostní uvítání doprovodila hudba, zpěv a recitace dětí ze Základní školy Svatoplukova a krojované vystoupení dětí z Horky nad Moravou. V obřadní síni se rodiče zapsali do pamětní knihy města a k zástupu gratulantů se připojili sponzoři, kteří chlapce obdarovali mnoha praktickými dárky.

Další články