Zde může být vaše reklama.

ŠANCE PRO HOKEJ Radní doporučili novou multifunkční halu! Rozhodnou zastupitelé

Radní doporučili novou multifunkční halu! Rozhodnou zastupitelé
Interiér současné haly

foto: Archiv redakce

23. 05. 2023 - 21:38

Důležité rozhodnutí padlo dnes při jednání olomoucké městské rady. Týkalo se multifunkční haly, přesněji posouzení projetu Nová Velkomoravská; radní se přiklonili k výsledkům srovnávací analýzy vypracované společností BeePartner a doporučili zabývat se projektem soukromého investora na tento velký sportovní areál.

„Analýza doporučuje jako nejvýhodnější variantu spolupracovat na výstavbě multifunkční haly se soukromým investorem v lokalitě Velkomoravská. I když hlasování v radě nebylo jednoznačné, většina se k tomuto návrhu připojila,“ komentoval rozhodnutí investiční náměstek primátora Miloslav Tichý. Rada města tak schválila postup, který srovnávací analýza doporučuje.

Radní rozhodovali v kontextu několika důležitých parametrů. „Neexistují vhodné dotační tituly, ze kterých bychom mohli čerpat na stavbu multifunkční haly potřebné finance. Zároveň jsme nechtěli město, navíc v době nevýhodných úrokových sazeb, zatížit vysokým úvěrem na financování stavby nové haly ve vlastní režii a třetím významným kritériem je fakt, že o společný projekt nadregionálních významu nestojí Olomoucký kraj,“ popsal rozhodnutí radních v souvislostech primátor Miroslav Žbánek.

Pro tento krok hlasovala jen část rady, menší koaliční partneři byli proti. Hnutí ProOlomouc i spOLečně o svém postoji hned během jednání rady informovali na sociálních sítích.  

O dnešním usnesení Rady města Olomouce definitivně rozhodnou až městští zastupitelé, a to na jednání Zastupitelstva města Olomouce. Uskuteční se 5. června.

Další články