Zde může být vaše reklama.

Miluše Zatloukalová Ředitelka ZŠ Spojenců: Na vysvědčení budeme rozdávat známky

Ředitelka ZŠ Spojenců: Na vysvědčení budeme rozdávat známky
Ředitelka ZŠ Spojenců Miluše Zatloukalová ve své pracovně.

foto: Lukáš Blokša

19. 01. 2021 - 12:57

S částečným návratem některých ročníků základních škol zpět do lavic i nástupem další vlny distančního vzdělávání v základních školách se po Vánocích ukazuje být důležitou otázka, co s pololetním vysvědčením. Ředitelka Miluše Zatloukalová z olomoucké ZŠ Spojenců vysvětluje, že jiné hodnocení, než známkou, nemají ve školním řádu, tudíž se jím budou řídit.

Jak to u vás bude s vysvědčením, budete ho rozdávat, se známkami, případně jen slovním hodnocením?

Na základní škole Olomouc, tř. Spojenců budeme v souladu s pravidly pro hodnocení výsledků vzdělávání, která jsou nedílnou součástí školního řádu každé školy, první pololetí školního roku hodnotit známkami. V pravidlech pro hodnocení nemáme nastavenou variantu slovního hodnocení. Sice jsme v souvislosti s 'uzákoněním' distanční výuky udělali úpravu školního řádu ve vazbě právě na distanční vzdělávání, ale bez zavedení slovního hodnocení.

Jakým způsobem bude probíhat předávání?

Vysvědčení, respektive výpis z něj, budeme mít vytištěný a připravený k předání 28. ledna. Vzhledem k situaci, je budeme předávat dětem po obnovení prezenční výuky. Zatím počítáme s tím, pokud se nestane zázrak, že 28. ledna dostanou vysvědčení ve škole jen žáci 1. a 2. ročníku. Ostatní žáci ho dostanou po obnovení prezenční výuky. 

Další články