Zde může být vaše reklama.

Řidiči pozor, v ulicích Olomouce začíná blokové čištění

Řidiči pozor, v ulicích Olomouce začíná blokové čištění

foto: Archiv HV

06. 04. 2021 - 08:46

Technické služby města Olomouce se s příchodem jara vrhají také do úklidu olomouckých ulic. Rozjíždí se pravidelné blokové tištění ulic po období zimy. Letos je na něj vyhrazený celý duben. Pracovníci technických služeb se přes web města obrátili na Olomoučany řidiče, aby respektovali dopravní značení, které na úklid upozorňuje a své auto si včas přeparkovali. Nejen jejich ohleduplnost totiž může přispět ke snížení prašnosti na území města.

 

S jarním úklidem silnic a dalších komunikací po zimě začali pracovníci technických služeb už minulý čtvrtek, tedy prvního dubna. Jako první se údržbáři vydali do ulic Krapkova, Boženy Němcové, Poupětova a U Botanické zahrady.

Na blokové čištění si Technické služby města Olomouce vyhradily celý měsíc duben. Čištění bude probíhat pravidelně vždy v úterý a čtvrtek. Na seznam ulic a termíny úklidů se můžete podívat pod textem.

Aby se dalo město dobře a snado vyčistit, musí s technickými službami řidiči spolupracovat.

„Prosíme občany, aby respektovali zákazové značky stání a umožnili tak našim pracovníkům a technice hladký průběh čištění komunikací,“ apeluje za Technické služby města Olomouce Hana Vacová. Pokud totiž zůstanou v místě blokového čištění zaparkovaná auta, zůstane na komunikacích a u obrub chodníků nános nečistot i zbytky posypového materiálu, což automaticky zvyšuje prašnost ve městě.

Zároveň jde v případě takové jednání o porušení závazných legislativních předpisů, za což neukázněným řidičům hrozí i pokuty.

„Nechat zaparkované auto na zákazu stání je nejen pozvánka na úřad a zaplacení pokuty, ale hlavně ztráta ohleduplnosti. Pod zaparkovaným autem zůstanou zbytky inertního materiálu a v létě kvůli tomu budeme zbytečně dýchat prach,“ upozorňuje Hana Vacová z TSMO.

Kdy a kde se chystá blokové čištění ulic?

úterky

6. duben 2021
tř. Spojenců, Švermova, Dánská, Tylova, Bezručova, Vančurova, Kollárovo nám., Hynaisova (jedna strana)

13. duben 2021
tř. Spojenců, Švermova, Tylova, Vančurova, Kollárovo nám., Pöttingeova, Legionářská (druhá strana)

20. duben 2021
Vídeňská, Javoříčská, Nešverova, Lafayettova, Remešova, Aksamitova, staré autobusové nádraží, (jedna strana)

27. duben 2021
Vídeňská, Javoříčská, Nešverova, Lafayettova, Nerudova, Aksamitova, staré autobusové nádraží (druhá strana)
současně s těmito ulicemi se bude provádět čištění i v ulicích, které nejsou potřeba osazovat dopravním značením např. tř. Svobody, Legionářská, Palackého, část 17. listopadu, Wolkerova, Havlíčkova

čtvrtky

1. duben 2021
Krapkova, Boženy Němcové, Poupětova, U Botanické zahrady (oboustranně)

8. duben 2021
Štítného, Hněvotínská (oboustranně)

15. duben 2021
Polská (oboustranně)

22. duben 2021
Junácká, Kmochova, Dělnická, Tererovo nám. (jedna strana)

29. duben 2021
Junácká, Kmochova, Dělnická, Tererovo nám. (druhá strana)

 

Zdroj: Olomouc.eu

Další články