Zde může být vaše reklama.

S ekologickým přístupem Šantovka Star(t)s představuje inovativní projekt

Šantovka Star(t)s představuje inovativní projekt

foto: santovka.cz

21. 07. 2022 - 14:14

Designové výrobky do domácnosti ze stavební a demoliční suti? Jasně! Společnost Cementum vyrábí udržitelné betonové produkty s důrazem na maximální využití druhotných surovin. Veškerý inertní materiál – cihly, beton, keramiku, střešní tašky – využívá k vytvoření kvalitních květináčů, dárkových předmětů i městského mobiliáře. Opakovatelný recyklační cyklus navíc naplňuje principy oběhového hospodářství, neboť pro své produkty používá udržitelný beton se 100% obsahem recyklovaného kameniva. Inovativní firma své výrobky vystavuje tento týden v showroomu projektu Šantovka Star(t)s, který nabízí v obchodním centru začínajícím start-upům zdarma prostory pro prezentaci. Cementum zákazníkům nabídne také jednu místní zajímavost!

„Ke každému z našich projektů uvádíme zdroj materiálu, množství ušetřených přírodních zdrojů a snížení uhlíkové stopy oproti konvenčnímu betonu. Náš designerský tým využívá pro přípravu modelů moderní digitální technologie a generativní design,“ říká obchodní ředitel společnosti Cementum Ondřej Koc.

Betonové dekorativní výrobky dosahují stejných užitných parametrů jako výrobky z přírodních zdrojů a díky jejich odolnosti vůči různým vlivům počasí jsou použitelné v interiéru i exteriéru. Stávají se součástí komerčních prostor, průmyslových parků, venkovních teras a veřejných prostranství.

Produkty společnosti Cementum mají také ještě jeden originální lokální přesah. Některé z nich vznikly ze stavebních sutí bývalých vojenských budov v areálu Nové Velkomoravské v Olomouci, kde aktuálně probíhají demoliční práce a přípravy na výstavbu nové městské čtvrti.

Firma Cementum napomáhá také k dosažení statusu tzv. zelených budov v rámci certifikace LEED a BREEAM, které kladou důraz na efektivitu a životní́ prostředí́. V Olomouci se certifikací LEED může pyšnit například moderní administrativní budova Envelopa Office center. Moderní recyklační přístup je pozitivním trendem, který dbá na kvalitu životního prostředí a odpovědný přístup ke svému okolí.

O projektu Šantovka Star(t)s

Šantovka nejsou jen nákupy, jídlo a zábava, ale také design, řemesla, lokální značky, udržitelnost a kreativita. To vše v novém projektu ŠANTOVKA STAR(T)S. Pomáháme startupům, řemeslníkům, studentům, umělcům a všem, kteří přicházejí s originálními nápady. Každý projekt je v showroomu zpravidla od pondělí do neděle, vždy od 13 do 19 hodin. Vizitky jednotlivých projektů, které se představí v Šantovka Star(t)s, jsou publikovány na webu www.santovkastarts.cz, kde je lidé mohou rovněž i hodnotit.

Další články