Zde může být vaše reklama.

Šantovka znovu otevřela své obchody, na účes se stojí fronta

Šantovka znovu otevřela své obchody, na účes se stojí fronta

foto: Lukáš Blokša

11. 05. 2020 - 11:30

Úderem dnešní půlnoci přestalo platit opatření, kvůli kterému byla zavřená většina obchodů v nákupních centrech. Vzhledem k tomu, že toto opatření přestalo platit, k dnešní deváté hodině se drtivá většina obchodů otevřela. Například v olomoucké Galerii Šantovka zůstala zavřená pouze gastro zóna v prvním patře.

Obchody, které mohly otevřít poprvé po dvou měsících, lákaly zákazníky hlavně na slevy. U některých obchodů šlo až o padesát procent na veškerý sortiment, další se spokojily se slevami mezi deseti až padesáti procenty na vybrané zboží.

Už od devíti ráno bylo vidět, o které služby bude dnes a v následujících dnech největší zájem. Zaplnily se obchody s oblečením, fronta se stála před obchody se šperky i u kadeřnictví.

Jaká pravidla v obchodech platí?

Ve všech obchodech jsou v platnosti obecná hygienická pravidla, která jsou momentálně platná na celém území republiky. Tedy je povinnost nosit roušku, dodržovat dvoumetrové rozestupy a dezinfikovat ruce. Další pravidla pak záleží na jednotlivých obchodech. V některých upozorňují na to, jakým způsobem zacházet doma se zakoupeným zbožím.

Obchody jsou otevřené ve své klasické otevírací době, narozdíl od obchodů s potravinami v dalších provozovnách neplatí omezení mezi osmou a desátou hodinou, kdy potraviny mohou nakupovat jen senioři nad 65 let. 

Další články