Zde může být vaše reklama.

Sbírkové skleníky na Floře se opět otevřenou veřejnosti

Sbírkové skleníky na Floře se opět otevřenou veřejnosti

foto: Výstaviště Flora

28. 01. 2020 - 20:00

Vánoce jsou dávno za námi, po sněhu ani památky a v tomto mlhavém zimním období snad každý rád vzpomíná na teplé a slunečné počasí. Za exotikou v zimě ale nemusíte daleko. Sbírkové skleníky Výstaviště Flora Olomouc opět zvou návštěvníky na překrásnou podívanou plnou citrusových plodů, květů, cizokrajných rostlin a exotických zvířat. Tropický, subtropický, palmový a kaktusový skleník otevře návštěvníkům své brány už 1. února 2020.

Sbírkové skleníky Výstaviště Flora Olomouc jsou neodmyslitelnou součástí Smetanových sadů. K historicky nejstarším patří Palmový skleník, který nabízí impozantní pohled na exotické rostliny ohromných velikostí. Milovníci sukulentů a kaktusů jistě najdou zalíbení právě v kaktusovém skleníku. Unikátní exotické rostliny lze spatřit také ve skleníku tropickém a subtropickém.

Na které exponáty se v únoru mohou návštěvníci těšit?

V palmovém skleníku lze spatřit kvetoucí strelície královské. Jejich květenství, v pestré modro-oranžové barvě, vás rázem přenese do Jižní Afriky, odkud pochází. V kaktusovém skleníku již kvetou první sukulenty a v tropickém skleníku se tvoří první plod ananasu. Subtropický skleník vás okouzlí svým nepřeberným množstvím plodících citrusů, jako jsou mandarinky, pomeranče, citrony, grepy a mnoho dalších i méně známých citrusových plodů.

„V tomto období se na citrusech objevují první poupata, což značí brzkou záplavu voňavých květů. Dále kvete několik druhů bromélií a pro menší děti tu v teráriu čeká atraktivní kajman brýlový, či v jezírku líně plovoucí velký bílý sumec s délkou 1,5 m.“ doplňuje informace Ing. Pavel Souček, vedoucí sbírkových skleníků.

Kdy se do skleníků vydat?

Únor                            9.30 – 16.00 hod. (pouze o víkendech)
Březen                         9.30 – 16.00 hod. (denně mimo pondělí)
Duben – Říjen  9.30 – 18.00 hod. (denně mimo pondělí)

Veškeré informace na webových stránkách: https://www.flora-ol.cz/areal/sbirkove-skleniky

Vstupné

  • plnoplátce                                                                  60,- Kč
  • zlevněné vstupné (děti 6-15 let, studenti, důchodci, ZTP, ZTP/P)                   30,- Kč
  • děti do 6 let v doprovodu dospělé osoby, pedagog. dozor (nad 10 dětí),doprovod ZTP/P       zdarma
  • rodinné vstupné (2 dospělí + max. 3 děti do 15let)                              140,- Kč 
  • permanentka na sezonu                                                                                                                                                     250,- Kč 
  • průvodce v českém jazyce (60 min. prohlídka, nutno předem objednat)                   300,- Kč 

Další články