Zde může být vaše reklama.

Hrozí kroupy Schovejte se, na Olomouc míří poměrně silná bouřka

Schovejte se, na Olomouc míří poměrně silná bouřka

foto: archiv

26. 08. 2019 - 19:00

Bouřková mračna nad městem nesou bouři. ta by měla do Olomouce dorazit okolo 19. hodiny, hrozí prudký přívalový déšť. Pokud můžete, nevycházejte, a z důvodu hrozících krup raději zaparkujte pod střechou.

Předpovědi meteorologů se vyplňují - dusno jen občas přeruší bouřky. „Méně bouřek se objeví ve středu a také během víkendu, kdy bude bouřit jen výjimečně. Vzduch na našem území bude nejen teplý, ale také hodně vlhký, tato kombinace bude po většinu týdne působit pocit dusna,“ řekl Jan Šrámek z ČHMÚ.

Bouřky bude provázet přívalový déšť, který může rozvodnit menší toky a zatopit níže položená místa, jako jsou podjezdy či sklepy. Úhrn přílvalových srážek může být až okolo 40 mm.

Během úterý by mělo bouřek ubývat, vyskytnout se mohou ještě odpoledne, ovšem pouze výjimečně a převážně na horách. Na většině území bude polojasno, zejména v západní polovině Česka se místy vytvoří kupovitá oblačnost. Teploty se budou pohybovat mezi 26 a 30 stupni Celsia. V ranních a dopoledních hodinách se také mohou tvořit mlhy a nízká oblačnost, které se ale rychle rozpustí.

Další články