Zde může být vaše reklama.

Šemberovu ulici v centru zdobí vánoční stromečky. Takto vypadá

Šemberovu ulici v centru zdobí vánoční stromečky. Takto vypadá

foto: Lukáš Blokša

21. 12. 2021 - 14:31

Lidé v centru Olomouce mohou narazit na novou atrakci. Jednu z uliček, konkrétně Šemberovu, si totiž místní vlastními silami zkrášlili a vyzdobili ji nazdobenými vánočními stromečky. Ty přitahují pozornost i zvědavce, na sociálních sítích se objevují desítky fotek, jak se zde turisté i místní fotí.

Stromečky, které Šemberovu ulici zdobí, zajistil podnikatel Richard Benýšek, který v ulici vlastní nemovitost. Sám na svém facebookovém profilu uvedl, že se nechal inspirovat v Prostějově, kde děti z místních mateřských a základních škol zdobí stromky na náměstí. S tamní tradicí přišel Okrašlovací spolek města Prostějova.

 "Tady ty sousedské akce jsou strašně nedoceněné či podceňované. A přitom lidi se rádi zapojí.  Jen musí vědět proč a na co. Profi politici se fotí s lidmi jen na náměstích a při stříhání pásek. Tak na to kašlem. Neptáme se, co udělá Olomouc pro nás.  My to děláme pro Olomouc," napsal na svém facebooku Benýšek.

Celá myšlenka je podle něj pojatá jako sousedská akce, dodali se stromečky a každý, kdo měl zájem, si ten svůj vyzdobil dle sebe. Našlo se ale i několik prázdných stromečků, do jejichž výzdoby se mohou zapojit všichni Olomoučané.

"Před několika domy zůstaly stromky z nejrůznějších důvodů osiřelé. Pokud máte doma zbytečné nebo zastaralé ozdoby, udělejte si do Šemberky s dětmi výlet a tu ozdobu tam s nimi dejte. Uděláte třeba nějaké staré paní radost," napsal také na svůj facebook Benýšek.

Další články