Zde může být vaše reklama.

Skautskou klubovnu na Černé cestě čeká velká proměna

Skautskou klubovnu na Černé cestě čeká velká proměna

foto: Lukáš Blokša

13. 11. 2020 - 12:07

Rekonstrukce by se v nejbližší době mohla dočkat skautská klubovna na Černé cestě 69. Ta je domovem pro 4. středisko Mjr Karla Haase a jeho skautské oddíly. O potřebě rekonstrukce už představitelé tamního skauta vědí několik let, rekonstrukcí se zabývají třetí rok, moc informací však zatím známo není. Čeká se na vyhotovení projektu, který by měl vzniknout v nejbližší době.

Že je na klubovně, která kromě skautů slouží i dalším aktivitám, práce jako na kostele, potvrzuje Zuzana Kvapilová, vedoucí střediska.

„Kvůli špatnému stavu domu, je potřeba udělat novou střechu. K tomu se navíc váže potřeba nového schodiště, protože to stávající, je pouze takové jakoby nouzové schodiště pro vstup na půdu, nikoli schody, které by odpovídaly dnešním normám. Na stavbu nové střechy a nového schodiště pak pochopitelně navazují další zásahy,“ prozradila Večerníku Kvapilová.

Rekonstrukcí by tak v prostoru nynější půdy, která slouží jako sklad, mohla vzniknout nová obytná zóna s prostorem k ubytování i velkou společenskou místností. 

„V současné době naše středisková rada odsouhlasila záměr umístit nové schodiště do chodby, zbourat současná WC a umývárnu a přemístit je do nynější ubytovny spolu se sprchami. Další návrhy, jak ještě více zasáhnout do přízemí zatím necháváme otevřené,“ řekla Kvapilová.

Práce na rekonstrukci ale ještě nezačaly, nejprve musí být hotový projekt. S hledáním sponzorů na rekonstrukci podle Kvapilové skauti právě začínají.

Další články