Zde může být vaše reklama.

Skvělá zpráva pro řidiče: horor u Globusu už má viditelný konec

Skvělá zpráva pro řidiče: horor u Globusu už má viditelný konec
Zdroj: ŘSD

foto: Google Maps

09. 03. 2023 - 13:55

Výborná zpráva pro řidiče, kteří jedou  po obchvatu okolo Olomouce. Příští rok jim už snad nebude hrozit neuvěřitelné čekání u kruhového objezdu poblíž Globusu. Zdá se totiž, že se po dvaceti letech konečně dočkáme dokončení západního obchvatu města. 

Ředitelství silnic a dálnic ČR vydalo nyní stručnou, ale obsahově skvělou zprávu: "Ministerstvo dopravy vydalo stavební povolení na dostavbu západního obchvatu Olomouce na D35. Díky stavbě dojde ke zrušení zcela nevyhovujícího ukončení D35 na okružní křižovatce u Globusu. V nejbližších týdnech bude vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele stavby a v první polovině roku 2024 stavba začne."

Obchvat, který je už léta provizorně napojen na kruhový objezd u Globusu, zde logicky má kritické místo. Kvůli nedostatečné kapacitě křižovatky, kde se mísí výjezd vozidel z města, cesty šoférů do nákupního parku a průjezd tranzitní dopravy, vznikají mnohaminutové zácpy. 

Dokončení obchvatu a jeho plnohodnotné napojení na dálnici bránila dlouho obec Křelov, přes jejíž katastr stavba povede. Před pěti lety navíc musela být vypracována nová studie EIA, tedy studie dopadů stavby na životní prostředí.  

Další články