Zde může být vaše reklama.

Současný nájemce vyklízí tržnici, Flora už chystá opravy

Současný nájemce vyklízí tržnici, Flora už chystá opravy

foto: Martin Doleček, Olomoučáci

28. 01. 2022 - 12:03

Současnému nájemci plochy tržnice na okraji historického centra vyprší v pondělí 31. prosince nájemní smlouva a plocha přejde do správy městské akciovky, o provoz se bude starat Výstaviště Flora. Zatímco dosavadní nájemce prostory vyklízí, Flora připravuje plány oprav i trhů, které bývají na tržnici pořádané.

O probíhajících pracích pro Hanácký Večerník promluvil Jiří Svačinka, místopředseda představenstva Výstaviště Flora. "Stánky na rohu třídy Svobody a ulice Aksamitova odstraňuje dosavadní provozovatel tržnice. Do 31. ledna má odstranit své stavby, což se děje. Výstaviště Flora Olomouc areál přebírá k 1. únoru 2022. Samozřejmě jsou již připraveny první plány, podle nichž budeme po převzetí tohoto prostoru postupovat. Nejprve přijde na řadu celkový úklid areálu, dále opravy nebezpečných, havarijních, míst ve zpevněných plochách a také úprava místa po zbouraných stáncích," uvedl Svačinka.

O tom, jak konkrétně budou probíhat trhy, které dosud na tržnici byli pravidelně a trhovci využívali betonové stoly k prodeji zeleniny, ovoce, květin, ale i dalších věcí, se i nadále jedná. Flora chce svým pojetím uspokojit jak prodejce, tak návštěvníky.

"Olomouckou tržnici přebíráme od února. Trhy se zde budou konat i nadále a připravíme je tak, aby byli spokojení jak prodejci, tak návštěvníci. Případný rozvoj trhů a obnovu celého areálu jsme připraveni realizovat v souladu s vedením města," uvedla předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Eva Fuglíčková.

Výstaviště se správcem od prvního února stane poté, co současnému nájemci vyprší na konci ledna nájemní smlouva. Prostory patří městu, které se snažila v minulých měsících najít provozovatele. Jediným zájemcem ve vypsaném řízení byl olomoucký podnikatel Richard Benýšek, který však se svým plánem neuspěl. Také proto se vedení města rozhodlo pověřit správou tržnice Výstaviště Floru. Jedním z uváděných důvodů byla i zkušenost s pořádáním trhů.

Další články