Zde může být vaše reklama.

Špičkové technologie i odpovědnost za okolí přináší Oltis

Špičkové technologie i odpovědnost za okolí přináší Oltis

foto: Olomouc

07. 06. 2020 - 12:00

Firem, které jsou v informatice a dalších oborech budoucnosti na evropské špici, je v Olomouci víc, než si leckdo myslí. A totéž platí i o sociálně odpovědných firmách. Primátor Mirek Žbánek, jeho náměstek Matouš Pelikán, zástupci magistrátu a také Okresní hospodářské komory Olomouc navštívili společnost Oltis Group Olomouc, která obě tato kritéria bohatě naplňuje.

Firma patří už řadu let mezi nejlepší technologická pracoviště nejen v tuzemských poměrech. Oltis Group poskytuje a řídí IT systémy pro hromadnou dopravu na silnici i na železnici, spedici a logistiku v Česku, na Slovensku, v Polsku, Německu a Maďarsku stále z Olomouce a zaměstnává kolem 250 lidí. Ani přes tuto velkou expanzi nikdy neopustila své „rodné město“. „Na Olomouc jako naše sídlo jsme velmi hrdí. Navíc tady můžeme systematicky spolupracovat například s Univerzitou Palackého,“ řekl Miroslav Fukan, výkonný ředitel společnosti. „Snažíme se naši společnost stále rozvíjet. V této oblasti je technologický vývoj opravdu rychlý, a pokud chceme držet krok a podílet se na určování směru, musíme pracovat s kvalitními a dobře vzdělanými lidmi,“ dodal Štefan Mestický, statutární ředitel Oltis Group.

Výzkumné projekty Oltisu, který se zaměřuje především na řízení dopravy a přepravy, se navíc mohou dříve či později „potkat“ s agendou Olomouce coby Smart City. „Je moc dobré, když si firmy s takovou přidanou hodnotou ponechávají sídlo v Olomouci. My rozvoj Olomouce jako Smart City myslíme vážně a to je samozřejmě spojeno se špičkovými technologiemi i logistikou,“ uvedl náměstek primátora Matouš Pelikán.

„Já jsem se ovšem s firmou, do jejíhož sídla nás s kolegy z magistrátu pozvali, seznámil nikoliv skrze jejich sofistikované řídicí systémy, ale díky jejich sociálnímu cítění. Zástupci firmy se nám totiž v dubnu sami nabídli s tím, že prostřednictvím města darovali zdravotníkům stovky velmi účinných roušek ze speciální nanotextílie,“ vysvětlil primátor Mirek Žbánek. Vztah firmy ke společnosti se ale projevuje dlouhodobě množstvím dalších aktivit. Pomáhají charitě, spolupracují s chráněnými dílnami, podporují dětské vesničky, přispívají na rehabilitaci zdravotně handicapovaných, významně podpořili vybudování domu „Sindbad“ pro děti z dětských vesniček a realizují různá smysluplná ekologická opatření. „Musím zdůraznit, že takových firem, které mají kromě tahu na branku i sociální odpovědnost a není jim fuk, co se kolem nich děje, si opravdu velmi vážím a jsem rád, že takové v Olomouci máme,“ uzavřel návštěvu primátor Žbánek.

Další články