Zde může být vaše reklama.

Spor o roušku skončil potyčkou v tramvaji

Spor o roušku skončil potyčkou v tramvaji

foto: MP Olomouc

17. 06. 2021 - 20:00

Nerudný cestující napadl řidiče tramvaje, který jej upozornil na to, že by při cestě v tramvaji měl mít nasazenou roušku, což agresivní muž nechápal a udělat nechtěl. Z toho důvodu jej upozornil na to, aby opustil tramvaj, což udělat také nechtěl. Celou situaci museli řešit strážníci Městské policie Olomouc.

"Na tísňové lince městské policie jsme předevčírem v nočních hodinách přijali hovor od dispečera dopravního podniku. Důvodem měla být agresivní osoba nacházející se v tramvaji na třídě Míru. Po příjezdu na místo se na zastávce nacházela skupinka osob včetně řidiče tramvaje a podezřelého muže. Ten se choval agresivně a neustále kladl odpor. Pro jeho zklidnění mu tak strážníci nasadili pouta. Řidič tramvaje hlídce řekl, že viděl muže v tramvaji, který nemá zakryté dýchací cesty respirátorem," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Řidič ho proto upozornil, aby opustil tramvaj, což muž nechtěl udělat a řidiče fyticky napadl a poškodil také zadní dveře tramvaje.

"Cestující společně s řidičem muže zpacifikovali a snažili se ho uklidnit. Několik minut po příjezdu strážníků se na místo také dostavili kolegové ze státní policie a ti si celý případ převzali k dalšímu řešení," doplnil Čunderle.

Další články