Zde může být vaše reklama.

Stavba tramvajové trati na Nové Sady pokračuje

Stavba tramvajové trati na Nové Sady pokračuje

foto: Olomouc.eu

01. 06. 2021 - 12:18

V březnu začala na Nových Sadech stavba nového úseku tramvajové trati směrem do Slavonína. Během dubna i května se práce výrazně posunuly. Poté, co byl na začátku odstraněný dům, který stál v cestě a pokácení stromů a keřů se začalo hlavně stavět.

Začaly právě na novém napojení ulice Trnkova na ulici Rooseveltova. Dělníci přeložili vodovod, kabelovod a položili základy trolejového vedení pro tramvajovou trať.

Stavební firma připravuje novou komunikaci, parkoviště a chodníky, chystají se sítě pro veřejné osvětlení a semafory. V Zikově ulici se výstavba kanalizačního sběrače přesunula před prodejnu Albert, proto musel být uzavřen přechod pro chodce u trafiky.

V dalších týdnech by se stavební aktivita měla přesune v ulici Zikova ke křížení s ulicí Werichova. Chodci si tak budou muset zvyknout na uzavřený přechod před budovou Oltermu.

"Pro bezpečné přecházení k Albertu a Penny Marketu pak bude zřízen provizorní přechod přes Zikovu ulici právě v místech nyní uzavřeného přechodu u trafiky," informuje město na svém webu.

Stavba nového úseku trati by měla skončit na podzim příštího roku, vzniknout tři nové zastávky, chodníky, přechody pro chodce, cyklostezky, semafory i veřejné osvětlení.

Další články