Zde může být vaše reklama.

Strážníci dohlíží na bezpečnost dětí u škol

Strážníci dohlíží na bezpečnost dětí u škol

foto: MP Olomouc

04. 09. 2020 - 15:49

„Po celý školní rok vykonávají strážníci dohled u školských zařízení, která se nacházejí v blízkosti frekventovaných pozemních komunikací, zastavují před přechody pro chodce přijíždějící vozidla a tím umožňují dětem bezpečné přejití přes vozovku při cestě do školy i ze školy. Od začátku školního roku strážníci z oddělení pořádkové a dopravní služby dohlížejí na dodržování BESIP u 7 - 10 vytipovaných přechodů na území města Olomouce,“ uvedl ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický.

Stejně tomu bylo i v úterý prvního září, tedy v první školní den. Strážníci školákům připomínali zásady bezpečného chování v silničním provozu, zejména v souvislosti s přecházením vozovky. Jako pozornost k začátku školního roku děti obdržely rozvrh hodin s policejní tématikou.

„Apelujeme na řidiče, aby v místech, kde se u základních a mateřských škol nacházejí přechody pro chodce, byli více obezřetní a plně se věnovali řízení svého vozidla, protože samotné děti jsou ještě mnohdy myšlenkami v 'prázdninovém' režimu a nevěnují dostatečnou pozornost svému okolí. Na samotný závěr bych chtěl poděkovat rodičům, kteří se svým dětem věnují a již od útlého věku jim vštěpují základní pravidla bezpečného pohybu v silničním provozu,“ dodal ředitel městské policie.

Další články