Zde může být vaše reklama.

Strážnici lovili brýle z kanálu pomocí háčku z respirátoru

Strážnici lovili brýle z kanálu pomocí háčku z respirátoru

foto: MP Olomouc

31. 12. 2020 - 12:00

Háček z náhradního respirátoru a kus šňůry stačil olomouckým strážníkům, na které se s prosbou o pomoc obrátila na Horním náměstí v Olomouci zoufalá žena, které přes mříž do kanálu spadly dioptrické brýle. Šikovní strážníci si se situací poradili i přesto, že kanál byl přidělaný napevno.

"Minulý týden v úterý se na Horním náměstí na strážníky s prosbou o pomoc obrátila neznámá žena. Ta hlídce uvedla, že jí spadly dioptrické brýle na chodník a to tak nešťastně, že propadly do zamřížované ventilační šachty. Strážníci zjistili, že brýle leží asi ve dvoumetrové hloubce," popsal mluvčí strážníků Petr Čunderle.

To ale nebyl jediný a největší problém. Mříž totiž byla zajištěná napevno a nešla oddělat. Strážníci tak vymysleli náhradní řešení. Z blízké galanterie sehnali kus šňůry a na její konec přivázali jako háček kovovou sponu z náhradního respirátoru, který měli u sebe.

"Takto se ze šachty podařilo brýle nepoškozené vytáhnout a předat zpět její majitelce. Myslíme, že i Láďa Hruška by měl ze strážníků radost," doplnil Čunderle.

Další články