Zde může být vaše reklama.

Strážníci pátrali po autu, které za sebou zanechávalo stopy

Strážníci pátrali po autu, které za sebou zanechávalo stopy

foto: MP Olomouc

27. 05. 2021 - 15:00

Bílá stopa vedla strážníky z ulice Jeremenkova až do Staré Přerovské, kde přišli na to, co znečistilo cestu. V autě, které mělo potřísněné zadní dveře, seděli dva muži, Čech a Rumun, se kterými se podařilo vykomunikovat, že za sebou zanechali pořádnou spoušť.

"V sobotu odpoledne projížděla hlídka městské policie ulicí Jeremenkova, když si všimla, že silnice je znečištěna barvou nebo jinou podobnou látkou. Strážníci tak vyrazili po bílé stopě vedoucí dále po ulicích Rolsberská, Přerovská, Týnecká až na ulici Stará Přerovská. Zde jsme našli zaparkované vozidlo Ford, které mělo zadní dveře od nákladového prostoru zatřísněné stejnou barvou a stopy vedly přímo k němu. Na pozici řidiče se nacházel mladý Rumun," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Vzhledem k tomu, že s Rumunem měli strážníci jazykovou bariéru, komunikovali s vedle sedícím Čechem.

"Dvojice byla poučena, že znečištěním vozovky, v délce několika kilometrů, se bude pro podezření ze spáchání přestupku zabývat správní orgán, kterému bude vše oznámeno. Na místo byli také přivoláni hasiči, kteří zjistili, že nejedná o látku ohrožující životní prostředí, ale o vodou ředitelnou penetraci," doplnil.

Další články