Zde může být vaše reklama.

Strážníci po změně jednosměrek v centru řešili 12 přestupků

Strážníci po změně jednosměrek v centru řešili 12 přestupků

foto: Lukáš Blokša

26. 10. 2021 - 14:09

Od 18. října si musí řidiči projíždějící centrem Olomouce zvykat na změnu dopravního značení v ulicích Ztracená a Ostružnická. Během prvního týdne, kdy je nové značení v platnosti, řešili strážníci dvanáct přestupků.

"Ve čtyřech případech strážníci vyřešili přestupkové jednání domluvou a v 8 případech sáhli k finančnímu postihu ve formě pokuty v řádech stokorun," uvedl na dotaz Večerníku mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Podle Čunderleho se však strážníci stále spíše snaží řidiče na nové dopravní značení upozorňovat, než pokutovat.

"Samotná úprava dopravního značení byla součástí projektu zklidnění pěší zóny v centru Olomouce, kdy si mnohdy řidiči zkracovali cestu přes centrum města přímým průjezdem z ulice Pavelčákova přes Horní náměstí s výjezdem ulicí Ztracenou do Denisovy ulice," vysvětluje mluvčí důvody, které vedly ke změně dopravního značení.

O tom, zda změna vedla ke chtěným výsledkům, je podle Čunderleho předčasné mluvit. A to i proto, že k podobnému počtu přestupků došlo za stejné období i v loňském roce.

"Zda úpravou dopravního značení došlo ke zklidnění situace však nelze hodnotit po jednom týdnu, natožpak na základě počtu zjištěného přestupkového jednání, jelikož ve stejném období loňského roku došlo v této lokalitě k obdobnému počtu přestupků dle zákona o provozu na pozemních komunikacích," doplnil Čunderle.

Další články