Zde může být vaše reklama.

Strážníci pomohli dvěma seniorkám

Strážníci pomohli dvěma seniorkám

foto: Pixabay

30. 10. 2021 - 15:00

Hned dva případy, ve kterých hrály hlavní roli seniorky, řešili 25. října během dne olomoučtí strážníci. Nejprve na ulici 8. května přijali nález kabelky, která měla patřit starší paní s chodítkem v červené bundě, druhý případ se pak týkat seniorky, která byla zmatená a ztratila se na procházce.

V prvním případě nálezce strážníkům řekl, že její majitelka bude nedaleko a ukázal směr, kterým ji viděl jít.

"Hlídka ženu odpovídající popisu našla poblíž místního zdravotnického zařízení. Na dotaz zda jí něco nechybí, po chvíli pátrání odpověděla, že kabelka. Dotyčná si nalezenou kabelku důkladně zkontrolovala a zjistila s velkou úlevou, že jí v ní nic nechybí," uvedl k situaci mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Druhý případ pak řešili strážníci v podvečer na ulici Kafkova u nákupního centra, kde se podle přijatého oznámení nacházela starší žena, která působí zmateně. I té strážníci pomohli.

"Na místě byla hlídkou kontaktována téměř osmdesátiletá žena a ta strážníkům řekla, že byla s dcerou na hřbitově a pak se šla projít a přitom se ztratila. Přes operační středisko bylo zjištěno, že dcera bydlí kousek od neředínského hřbitova a tak hlídka ženu na místo odvezla a v pořádku ji dceři předala," dodal Čunderle.

Další články