Zde může být vaše reklama.

Pavel Dostál Technické služby města Olomouce mají nového ředitele

Technické služby města Olomouce mají nového ředitele
Pavel Dostál, nový předseda představenstva Technických služeb města Olomouce.

foto: Archiv TSMO

20. 01. 2021 - 08:48

Pavel Dostál se 11. ledna stal novým předsedou představensta u jedné z městských akciovek, technických služeb. Technické služby města Olomouce (TSMO) tak mají od ledna letošního roku nového šéfa. Dostál podle svého vyjádření hodlá pokračovat ve všech činnostech společnosti, které mají směřovat k modernímu nakládání s odpady. Zároveň se chystá technické služby aktivně zapojit do projektů Smart city.

„Mým cílem je moderní, fungující technická infrastruktura města, která je bezpečná, ekologická a občanům bude spolehlivě sloužit,“ říká.

Stoprocentním vlastníkem firmy je město Olomouc, které výběrové řízení na pozici ředitele vyhlásilo loni v září.

„Absolvovali jsme mnoho jednání a pohovorů, a i když ve finálním výběru bylo mnoho kvalitních kandidátů, věřím, že jsme vybrali toho nejlepšího,“ objasnil rozhodnutí vedení města Miloš Tichý, předseda dozorčí rady TSMO.

Pavel Dostál má zkušenosti s řízením velké společnosti, projektových týmů i vedením lidí. Veřejnosti byl znám například jako ředitel akciové společnosti OLTERM & TD Olomouc.

„Výzva řídit olomoucké technické služby přišla po mém ukončení spolupráce s velkou teplárenskou skupinou. Hledal jsem příležitost, jak zúročit své předchozí zkušenosti. Technické služby jsem vždy vnímal jako stabilního partnera pro poskytování služeb a činností, na kterých závisí každodenní život moderního města,“ uvádí Pavel Dostál.

V pozici předsedy představenstva chce pokračovat ve všech aktivitách společnosti směřujících k modernímu nakládání s odpady.

Máme na to, být v tomto směru vzorem. Společně s městem máme připraven projekt nového odpadového centra s třídící linkou, Re-Use centrem a nový sběrový dvůr. Budu jednoznačně podporovat vše, co bude mít pozitivní vliv na životní prostředí,“ vysvětluje Pavel Dostál. Jeho hlavními úkoly pro následující období bude zvyšování kvality poskytovaných služeb a nastavení vyrovnaného hospodaření společnosti.

Chceme, aby perfektně fungoval svoz odpadu, úklid a čištění, údržba místních komunikací, péče o městskou zeleň, v tomto období také zimní údržba a další služby, které má společnost občanům zajišťovat. Stejně tak musíme udržet stabilní hospodaření společnosti i v této nelehké koronavirové době,“ podotýká k práci nového šéfa předseda dozorčí rady TSMO Miloš Tichý.

Technické služby města Olomouce zabezpečují svoz a likvidaci komunálního odpadu, opravy a údržbu komunikací, čistění města, provoz a údržbu veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení i údržbu veřejné zeleně. Stejně jako ostatní městské akciové společnosti jsou od roku 2019 spravovány podle tzv. německého modelu řízení. Vedení akciové společnosti tvoří tříčlenné představenstvo. 

 

Další články