Zde může být vaše reklama.

Technické služby města Olomouce řeší problém se sekáním trávníků

Technické služby města Olomouce řeší problém se sekáním trávníků

foto: Olomouc.eu

10. 06. 2021 - 12:19

Zelené plochy ve městě měly být už na začátku tohoto týdne poprvé v letošním roce posekané. Zatímco na některých místech to tak opravdu je, jsou místa, kam se v letošním roce sekačky nedostaly.

Město Olomouc na svém webu informuje o tím, že zhruba polovinu ploch má sekat externí firma najatá technickými službami, která ale neplní termíny ani kvalitu práce.

„V posledních dvou týdnech nás občané atakují stížnostmi na neposečené trávníky, zvláště v okrajových částech města, jako je Holice, Nový Svět, Nemilany, Radíkov nebo Droždín. Při pohledu na džungli, která v některých místech místo travnatých ploch vznikla, se není čemu divit. Musím se jednoznačně postavit na stranu občanů, kteří město kvůli vysoké a neposečené trávě kritizují,“ popsal problém Miroslav Žbánek, primátor města.

Travnaté plochy, o které se starají přímo Technické služby města Olomouce, jsou v pořádku. Problém je s druhou polovinu, na kterou si TSMO najalo vzhledem k nedostatku kapacit externí firmu. Pro letošní rok zakázku vyhrála nová firma, která však své závazky vyplývající ze smlouvy neplní.

„To je samozřejmě velice nepříjemné, zejména pro občany, kteří tyto komplikace pociťují na vlastní kůži. Chápu rozhořčení některých z nich a chtěl bych je ujistit, že se snažíme situaci řešit co nejrychleji a nejlépe, jak je v našich silách," ujistil občany Pavel Dostál, ředitel TSMO.

"Nedodělky po externí firmě budou v průběhu června odstraněny pracovníky technických služeb a uděláme vše proto, aby se tato situace již neopakovala. Naše zaměstnance jsme v průběhu května nasadili na sobotní směny, v současnosti probíhají odpolední směny, při kterých se zaměřujeme na důležité úseky, především okolí dětských hřišť, výhledových úhlů do křižovatek a podobně,“ doplnil.

Nepříjemná situace dává do budoucna Technických službám města Olomouce prostor řešit starost o zelené plochy ve městě jinak.

„Zkušenost s novou dodavatelskou firmou nás velmi pravděpodobně povede k rozhodnutí zajišťovat seče co nejvíce pracovníky TSMO, a omezit tak závislost na externích firmách,“ doplnil Dostál.

Další články