Zde může být vaše reklama.

Šílenec za volantem Točil se do protisměru, naboural autobus. Hledáme svědky

Točil se do protisměru, naboural autobus. Hledáme svědky

03. 07. 2019 - 06:00

Policisté dopravního inspektorátu Olomouc se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody. Hledá se řidič bílého Passatu, který ohrozil linkový autobus nezodpovědným otáčením na Třídě Míru.

Dne 29. června 2019 v 10:35 nezjištěný řidič vozidla VW Passat B6 bílé barvy, v provedení sedan, nezjištěné registrační značky jel po ulici třída Míru v Olomouci (ve směru od hřbitova Neředín do centra). Na světelné křižovatce s ulicí Pražská jel rovně směrem k ulici Litovelská. Zhruba po 100 metrech za křižovatkou se řidič pravděpodobně rozhodl otočit do protisměru (zpět k ulici Pražská). Při tomto manévru přehlédl kloubový autobus MHD linky č. X a vjel mu přímo do jízdní dráhy. Autobus jel souběžně ve stejném směru jízdy, a to ve vyhrazeném jízdním pruhu, který byl z důvodů opravy kolejí veden po tramvajovém pásu.

Řidič autobusu byl nucen prudce brzdit, čímž se mu sice podařilo zabránit střetu, ale následkem tohoto došlo ke zranění nezletilé cestující (roč. 2016), která seděla na sedadle vedle své matky a udeřila se hlavou do krycího plexiskla před ní. Řidič vozidla VW Passat B6 z místa odjel směrem k ulici Palackého, aniž by se zajímal o následky svého jednání.

V souvislosti s objasněním okolností dopravní nehody se obracíme na řidiče VW Passatu, aby se policistům přihlásil. Obracíme se také na případné svědky, kteří viděli uvedenou dopravní nehodu nebo, kteří projížděli v danou dobu úsekem a mohli by mít událost zachycenou na palubní kameře svého vozidla, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovali přímo policisty dopravního inspektorátu Olomouc

Další články