Zde může být vaše reklama.

Tramvajová trať na Nových Sadech: Stavba se přesune do Zikovy

Tramvajová trať na Nových Sadech: Stavba se přesune do Zikovy

foto: Olomouc.eu

04. 04. 2021 - 08:30

Už měsíc probíhá čilý stavební ruch na nově budované tramvajové trati na olomouckých Nových Sadech. Během března šla k zemi vybydlená budova bývalé autoškoly, dělníci káceli předem vybrané stromy podél nově vznikající trati. Teď se přesunuli do Zikovy ulice. Pracovat se ale bude i jinde.

V Rooseveltově ulici musí řidiči od 6. dubna počítat s částečně uzavřenou komunikací. A to i se zachováním obousměrného provozu. Omezení potrvá až do konce letošního září.

Ve stejném datu se úplně uzavřena silnice od Trnkovy ulice směrem k domu sociálních služeb. Zachovaný zůstane průjezd z Trnkovy do Skupovy ulice. Uzavírka skončí koncem července.

Od 12. dubna bude zcela uzavřena vozovka v části Zikovy ulice od křižovatky s Rooseveltovou po Werichovu ulici.

"Uzavírka je plánována do konce července. Příjezd k supermarketu Albert bude zajištěn přes parkoviště sousedního Penny Marketu," stojí v tiskové zprávě na webu města.

Práce ovlivní také provoz olomoucké MHD

Uzavírka části Zikovy ulice, která začíná 12. dubna, ovlivní od tohoto data také provoz autobusových linek č. 10, 16 a 29, které budou provozovány dle výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a také na webových stránkách www.dpmo.cz.

Linka č. 10 bude obousměrně vedena mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice/Hotelový dům po objízdné trase ulicemi Tovární a Velkomoravská. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Velkomoravská a Zenit. Zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola nebudou linkou č. 10 obsluhovány. Vzhledem ke kratší trase bude jízdní doba linky zkrácena o dvě minuty.

Linka č. 16 bude ve směru na Nové Sady vedena mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Rybářského stavu po objízdné trase ulicemi Schweitzerova, Velkomoravská a Rooseveltova. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Zenit a Trnkova. Zastávky Povel, škola směr Zikova a Zikova nebudou linkou č. 16 obsluhovány. V opačném směru bude linka vedena beze změny.

Linka č. 29 nebude obsluhovat zastávku Zikova. Spoj s původním odjezdem ze zastávky Zikova v čase 7:19 bude nově veden až ze zastávky Trnkova v 7:20.

Další články