Zde může být vaše reklama.

Třída Svobody je ode dneška otevřená, městu se uleví

Třída Svobody je ode dneška otevřená, městu se uleví

09. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Do běžného provozu se po rekonstrukci vrátila část olomoucké třídy Svobody. Rušná ulice má za sebou nutnou opravu tramvajové trati i přilehlé komunikace v úseku mezi zastávkami Tržnice a Okresní soud. Dopravní uzavírka pro městskou hromadnou dopravu skončila ráno, po 13 hodině se do ulice vrátila také automobilová doprava.

„Oprava ulice, kterou si prioritně vyžádal havarijní stav tramvajové trati, skončila v plánovaném termínu. Stejně tak je v daném úseku ukončena oprava související komunikace. Dopravní uzavírky jsme po dohodě s dopravním podnikem, jenž měl na starosti rekonstrukci trati, využili k opravě komunikace v majetku města, která již vykazovala vady,“ reagoval primátor Antonín Staněk s tím, že náklady na opravu komunikace přišly město na 3,4 milionu korun.

Závady vykazoval zejména jízdní pruh od tržnice k okresnímu soudu, z tohoto důvodu zde komunikace prošla opravou v celé šířce. V jízdním pruhu v opačném směru stavební firma odstranila poruchy běžnou údržbou. „Výjimkou byl prostor křižovatky s Lafayettovou ulicí, kde byla kvůli zhoršenému stavu opravena vozovka v celé šířce komunikace,“ vysvětlil primátor.

V rámci oprav stavební firma také částečně vyrovnala stávající silniční obruby, nevyhovující a většinou poškozené uliční vpusti ve vozovce nahradila novými a provedla úpravu chodníku v místě zrušeného přechodu pro pěší v rameni křižovatky tř. Svobody a Lafayettovou ulicí. „Těmito úpravami se nám podařilo reagovat na dlouhodobý požadavek KMČ Olomouc – střed,“ uzavřel primátor Staněk.

-age-

Další články