Zde může být vaše reklama.

NOVINKA Z UNIVERZITY Trojúhelníkové domino pomůže nevidomým

Trojúhelníkové domino pomůže nevidomým

foto: UP v Olomouci

06. 07. 2023 - 22:54

Novou hmatovou hru podporující logické myšlení, prostorovou představivost, postřeh i manuální zručnost vymysleli a vyrobili odborníci z olomoucké Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. Unikátní trojúhelníkové domino zaujme děti i dospělé. Magnetická hmatová hra bude nabídnuta školám vzdělávajícím nadané děti i školáky se specifickými potřebami učení.

Klasická hra domino je logická hra, založená na kombinačním myšlení. Naše trojúhelníkové domino, vyrobené pomocí 3D tisku, má podobný základ a je vhodné pro všechny věkové kategorie. Nejmladším dětem zábavnou a hravou formou dodá jistotu při řešení různých příkladů a rozvíjí jejich logické myšlení. Starší děti si díky této hře mohou osvěžit své některé geometrické schopnosti a znalosti ve zcela nových souvislostech. Dospělí si zase mohou vytvářet i svá nová hrací pravidla,“ řekla Jana Slezáková z katedry experimentální fyziky PřF UP.

Novou hru připomínkovali a testovali odborníci z organizace nevidomých a slabozrakých. Ti ocenili to, že domino slouží k pobavení, ale zároveň podporuje i logické myšlení. Kladně hodnotili kontrastní provedení herních prvků vybavených magnety, díky kterému celý systém drží pohromadě.

 

 

Další články