Zde může být vaše reklama.

U Libavé se srazily dva náklaďáky, jeden z řidičů nadýchal

U Libavé se srazily dva náklaďáky, jeden z řidičů nadýchal

foto: Policie ČR - Olomouc

17. 10. 2019 - 10:24

Ve středu 16. 10. 2019, krátce po jedenácté dopoledne, došlo na komunikaci druhé třídy číslo 441, v katastru obce Libavá, k dopravní nehodě dvou nákladních vozidel. V nehodě byl zapletený alkohol.

"Jak z prvotního šetření vyplývá, nákladní vozidlo Fiat Ducato, které jelo od obce Kozlov na obec Výkleky, a za jehož volantem seděl čtyřiapadesátiletý cizinec, mělo z prozatím přesně nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím nákladním vozidlem Avia, řízeným sedmapadesátiletým řidičem. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Celková hmotná škoda je odhadována předběžně na 100 000 korun. U obou řidičů provedli policisté orientační dechové zkoušky. U sedmapadesátiletého řidiče byla negativní, zato čtyřiapadesátiletému řidiči naměřili policisté lehce přes 2,2 promile alkoholu v dechu," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Policisté řidiče zadrželi, a na základě lékařského vyšetření ho umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Zadrželi mu i řidičský průkaz. Vozidlu Fiat Ducato bylo po provedené prohlídce zadrženo osvědčení o registraci vozidla. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou nadále v šetření.

Čtyřiapadesátiletý řidič je tak nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Další články