Zde může být vaše reklama.

PRÁCE NA SILNICI U nádraží a RCO se bude opravovat popraskaný asfalt

U nádraží a RCO se bude opravovat popraskaný asfalt

foto: olomouc.eu

26. 04. 2023 - 14:47

V sobotu na konci dubna se rozjede oprava silnic a kruhového objezdu u olomouckého hlavního nádraží a krajského úřadu. Stavební práce jsou rozloženy do tří etap, aby co nejméně zatěžovaly dopravu. I tak se musí řidiči a cestující MHD připravit na objížďky a uzavírky.

Práce na stavbě, které obsáhnou opravu téměř 700 metrů vozovek v přednádražním prostoru a Fibichově ulici, začnou 29. dubna. Spolknou téměř 10 milionů korun a hotovo bude na začátku června. Oprava je koordinována a navazuje na opravy na Velkomoravské a Tovární, realizované Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, a také na hotovou rekonstrukci parovodu v Pasteurově ulici. Silnice u krajského úřadu je totiž v havarijním stavu. „Abychom co nejméně komplikovali provoz, využíváme pro stavební práce dvou prodloužených víkendů. Pro co nejmenší zásah do průjezdnosti autobusů u nádraží, bude stavební firma práce provádět primárně o víkendech,“ popisuje koordinaci oprav vedoucí odboru dopravy magistrátu Marek Černý.

S ohledem na dopravní omezení, které si ovšem i tak oprava vyžádá, je stavba rozdělena do tří etap. První etapa se týká části komunikace, která začíná u přechodu pro chodce při odbočení z ulice Kosmonautů, a končí před kruhovým objezdem u ulice Fibichova. Druhá etapa řeší samotný kruhový objezd u krajského úřadu včetně částí jeho přilehlých komunikací. Třetí etapa se týká příjezdové komunikace k autobusovému terminálu. I tady budou stavební práce během několika dní probíhat za úplné uzavírky mimo vozidel veřejné dopravy a zásobování.

Až do 20. května nebude provoz autobusů MHD opravou povrchu komunikací u nádraží v Jeremenkově ulici nijak omezen. Autobusy budou totiž uzavřený úsek objíždět přes odstavnou plochu Fibichova. „Provozu se stavba dotkne až v závěru května a začátkem června, kdy v neděli 21. května a o víkendech 27. až 28. května a 3. až 4. června dojde ke změně organizace autobusové dopravy v přednádraží,“ upozornila Anna Sýkorová, tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce.

Letošní rok v Olomouci je ve znamení mnoha oprav. Informace o těch realizovaných i plánovaných řidiči a cestující najdou přehledně v dopravních aktualitách na webu města https://www.olomouc.eu/portal/dopravni-aktuality nebo na sociálních sítích https://www.facebook.com/statutarni.mesto.olomouchttps://www.facebook.com/MenimeOlomouc

Etapy uzavírek u nádraží:

  • 1. etapa - znamená úplnou uzavírku v termínu od 29. 4. do 10. 5. Po tuto dobu nebude umožněn příjezd do podzemního parkoviště a na parkoviště u budovy RCO ze strany od ulice Masarykova.
  • 2. etapa - znamená úplnou uzavírku v termínu od 11. 5. do 20. 5. Po tuto dobu nebude umožněn příjezd na parkoviště v ulici Fibichova a u budovy RCO s příjezdem z kruhové křižovatky. Podzemní parkoviště již bude v provozu.
  • 3. etapa - znamená úplnou uzavírku komunikace v termínu od 21. 5. do 5. 6.

Další články