Zde může být vaše reklama.

SPECIÁLNÍ BUS PRO ZÁJEMCE Univerzita Palackého láká v pátek na den otevřených dveří

Univerzita Palackého láká v pátek na den otevřených dveří

foto: Univerzita Palackého v Olomouci

30. 11. 2023 - 11:21

Důležité informace o studiu i bohatý doprovodný program nabídne zájemcům a zájemkyním Den otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci (UP) už v pátek 1. prosince. Od 8 do 14 hodin si bude možné prohlédnout univerzitní prostory většiny fakult, koleje, menzu i další pracoviště. Organizátoři zřídili i speciální autobusovou linku, která bude jezdit mezi fakultami.

 

Den otevřených dveří UP poskytne návštěvníkům kompletní informační servis. Na osmi fakultách se středoškoláci dozvědí informace o studiu, přijímacím řízení, zahraničních pobytech či možnostech uplatnění absolventů. Na některých si zájemci mohou vyzkoušet testy studijních předpokladů nebo si projít laboratoře.

„Otevřeno budou mít i koleje, centrální menza bude nabízet obědy, univerzitní knihovna připravila komentované prohlídky. Zájemcům, kteří se v Olomouci zatím moc nevyznají, pomohou naši zástupci v infopointu na nádvoří Zbrojnice, kde bude možné navštívit stánky studentských spolků, absolvovat workshop výroby bloků s univerzitním vydavatelstvím nebo si dát punč,“ uvedla prorektorka pro komunikaci a studentské záležitosti Andrea Hanáčková s tím, že program zaujme i veřejnost.

Na webu Univerzitní město najdou zájemci kompletní časový rozpis hlavního i doprovodného programu, jízdní řád speciálního autobusu i další užitečné informace a odkazy včetně seznamu studijních programů, které univerzita nabízí. Dopravu nejen k fakultám zprostředkuje bezplatná autobusová linka, která vyjíždí v 7:55, 9:45 a 11:35 od zastávky u hlavního vlakového nádraží a přiblíží ke zpřístupněným univerzitním budovám. Využít půjde také sdílená kola od Nextbike, která budou po zadání kódu UPDOD23 na 30 minut zdarma.

Každá z fakult nabízí zajímavý program. Například na teologické návštěvníci mohou zkusit soupravu na simulaci stáří nebo pátrací hru s QR kódy. Pedagogická fakulta zve například na blok „Jak fungují SCIO testy“ nebo setkání v Centru podpory studentů se specifickými potřebami. Speciální program fakulty tělesné kultury nabídne virtuální realitu v prostředí se sportovní tematikou, například létání v obleku wingsuite. Odpočinout si bude možno v chill out zóně nebo u fotokoutků. Právnická fakulta nabídne komentované prohlídky budovy či blok „Učíme se prakticky“, ve kterém zájemci zažijí simulovanou výuku. Oblíbené science centrum Pevnost poznání bude mít pro studující středních škol otevřeno od 9 do 17 hodin zdarma. Univerzitní informační centrum a obchod UPoint na Horním náměstí nabídne ve stejném čase informační materiály, prezentaci módní kolekce či vánoční produkty.

 

Další články