Zde může být vaše reklama.

Velký bratr v Olomouci Už žádné skopičiny? Městský kamerový systém je modernizovaný

Už žádné skopičiny? Městský kamerový systém je modernizovaný
Pohledy kamer v Olomouci.

foto: Archiv

13. 12. 2019 - 20:00

Pokud máte ve zvyku dělat v Olomouci i přes dohled kamer skopičiny, měli byste si to pro tentokrát už rozmyslet. Díky dotaci, kterou Městské policii Olomouc poskytlo mimo jiné i město, ale také Ministerstvo vnitra České republiky, se totiž městský kamerový systém dočkal modernizace.

"Na základě dotačního titulu za podpory Statutárního města Olomouce a Ministerstva vnitra ČR městská policie na konci roku realizovala projekt rozšíření Městského kamerového dohlížecího systému o dvě nové kamery v lokalitě Dolního náměstí. Kamery byly instalovány  v rámci situační prevence kriminality v místě s vysokou frekvencí osob a vozidel. Dolní náměstí je situováno v samotném centru města, které je v průběhu roku místem mnoha kulturních, společenských nebo sportovních akcí," řekl k investiční akci mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Nově vytvořené kamerové body by měli u občanů v dané lokalitě vyvolat zvýšení pocit bezpečí. Zvlášť s příhlédnutím ke statistikám četnosti případů, které na jednotlivých místech řeší Policie České republiky.

"Kamerový systém by měl také přinést vylepšení v rovině dohledu nad místními záležitostmi veřejného pořádku také zvýšeným pohybem osob bez domova spojeným s projevy narušování občanského soužití a porušování obecně závazných vyhlášek města," doplnil Čunderle.

"Druhou částí projektu bylo pořízení nového záznamového serveru, kdy již stávající kapacita se blížila hraničnímu limitu. Pořízením serveru došlo k rozložení zátěže stávajícího úložného prostoru v rámci zajištění jeho provozuschopnosti s eliminací možných technických poruchových stavů tak, aby  nebyla nutná odstávka celého kamerového systému," uzavřel.

Další články