Zde může být vaše reklama.

Uzavře se kvůli dešti Myší díra? Je to možnost, zní z radnice

Uzavře se kvůli dešti Myší díra? Je to možnost, zní z radnice

foto: Olomouc.eu

14. 10. 2020 - 16:08

Vytrvalé deště, které postihly Olomoucký kraj, působí problémy také na Olomoucku. V důsledku toho, že už během včerejšího dne a noci spadlo 50 milimetrů srážek, rostou průtoky nejen v korytě řeky Moravy, ale také u přítoků.

Na řece Bystřici a na Trusovickém potoku bylo dosaženo dnes v ranních hodinách 1. stupně povodňové aktivity. Tok má nadále vzestupnou tendenci.

Důsledkem nepříznivého vývoje tak může dojít k lokálnímu rozlití vody mimo koryto Bystřice, zejména v prostoru takzvané. „Myší díry“. V této souvislosti proto odbor ochrany olomouckého magistrátu upozorňuje občany, že v případě vybřežení bude muset být uzavřen podjezd v ulici Milady Horákové. Lidé by se ani neměli pohybovat v blízkosti vodních toků.

„Aktuální situaci na vodních tocích a hydrometeorologickou předpověď nadále podrobně monitorují pracovníci odboru ochrany. O případném zhoršení situace budeme Olomoučany neprodleně informovat,“ ubezpečil Martin Major, náměstek primátora, který má na starosti oblast ochrany obyvatel. 

Na čtvrteční ráno svolal primátor Miroslav Žbánek k jednání jádro povodňové komise. 

Další články