Zde může být vaše reklama.

V areálu fakultní nemocnice se chystá další bourání

V areálu fakultní nemocnice se chystá další bourání

foto: FNOL

20. 02. 2020 - 20:00

S blížícím se jarem nastane v areálu Fakultní nemocnice Olomouc opět jako každý rok čilý stavební ruch. Už na konci února začnou demoliční čety likvidovat hned pětici starých a nevyužívaných objektů v různých částech areálu. Největší zdravotnické zařízení za jejich odstranění zaplatí zhruba 2,65 milionu korun bez DPH. Hotovo by mělo být ve druhé polovině dubna.

Budovy určené k likvidaci se nacházejí v různých částech rozsáhlého areálu olomoucké fakultní nemocnice
a všechny jsou již v technicky nevyhovujícím či havarijním stavu.

„Poblíž centrálního parkoviště nad Teoretickými ústavy Lékařské fakulty UP se nacházejí sklad soli a bývalá vojenská vrátnice, která tu zůstala po armádě. U jídelny pro zaměstnance nedaleko vjezdu do nemocnice z Hněvotínské ulice jsou zase ke zdemolování určeny objekty někdejšího skladu brambor a chlorovna pro dávkování chloru do kanalizačních jímek. A u budoucího nového vjezdu do areálu z Hněvotínské ulice, jenž má začít sloužit letos v létě, se nacházejí garáže po Armádě ČR,“ popsal vedoucí Odboru investic FN Olomouc František Valíček.

Demoliční práce budou zahájeny v pondělí 24. dubna a mají trvat 75 dnů. Cena díla činí 2,65 milionu korun bez daně z přidané hodnoty.

Další články