Zde může být vaše reklama.

V Holici skončila oprava silnice

V Holici skončila oprava silnice

foto: Olomouc.eu

26. 08. 2021 - 17:10

Obyvatelé Holice se během prázdnin museli srovnat s dopravními omezeními, které způsobila oprava silnice na Návsi Svobody. To už ale neplatí. Oprava skončila a hotové jsou i tři nové zálivy u zastávek MHD. Myslelo se i na chodce, pro ty je nově vybudovaný chodník v Keplerově ulici.

„Podařilo se nám dokončit opravu další části místní komunikace v délce více než tři čtvrtě kilometru. Silnice na Návsi Svobody už nebyla v dobrém stavu a tato oprava navíc dobře navázala na první etapu, kterou jsme tady dělali v minulém roce,“ objasnil náměstek pro dopravu a investice Martin Major pro web města.

Nové zálivy MHD kryjí žulové kostky, práce na nich a silnici stály 3,5 milionu korun.

„Bylo to pro nás náročné období, kdy jsme měli v této lokalitě omezenou dopravu a jen po dohodě s pracovníky stavby opravovaným úsekem projížděla vozidla zásobování, pošty a technických služeb,“ připomněl předseda Komise městské části Holice František Ryšánek.

„Výsledek ale určitě stojí za to. A nezaznamenali jsme ani jednu stížnost na průběh stavebních prací,“ dodal.

Během opravy silnice se podařilo vybudovat nový chodník podél Keplerovy ulice, práce stály 280 tisíc korun.

„Díky novému propojovacímu chodníku tak vznikla ucelená bezbariérová trasa pro pěší v úseku od křižovatky ulic Keplerova a Partyzánská,“ upozornil náměstek Martin Major.

Další články