Zde může být vaše reklama.

Veletrh práce V Olomouci bude velký veletrh práce ve zdravotnictví

V Olomouci bude velký veletrh práce ve zdravotnictví
Ilustrační foto

foto: www.pixabay.com

27. 02. 2020 - 06:03

V úterý 10. března se v BEA campusu v Olomouci uskuteční jeden z největších veletrhů práce ve zdravotnictví. Návštěvníky čeká 32 zdravotnických zařzení, které zastupují 75 nemocnic z okolí. Tak si budou moci vytvořit přehled o současných nabídkách na trhu práce. Kromě veletrhu bude připraven bohatý doprovodný program.

Zdravotnictví se dlouhodobě potýká s nedostatkem kvalifikované síly na trhu práce. Proto jsou zdravotnická zařízení po celé republice jsou v situaci, kdy musí přesvědčit uchazeče, aby nastoupili právě k nim. Zaměstnavatelé chtějí zachytit studenty už během studia a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo na nabídku svých stipendijních programů.

„I my brzy budeme součástí zdravotnického pracovního trhu. Veletrhem se snažíme přispět k personální stabilizaci nemocnic - rádi bychom jim pomohli oslovit ty stovky zdravotníků, kteří každoročně studium ukončí a hledají uplatnění“ říká Ondřej Česák, organizátor akce a student 5. ročníku olomoucké medicíny.

Uchazeči se dnes nezajímají jen o plat, ale i o benefity, velikost úvazku či pracovní kolektiv. V případě lékařů jde i o podmínky specializačního vzdělávání a míra dohledu na pracovišti. Tyto informace hrají klíčovou roli při rozhodování o budoucím zaměstnání a uchazeči je chtějí najít na jednom místě a mít možnost je porovnat - a proto je tu pro ně olomoucký Veletrh práce ve zdravotnictví.

„Teorie máme ve škole dostatek, chybí nám ale praktické dovednosti. V dnešní době si studenti chtějí vyzkoušet především praktické výkony. Workshopy a doprovodný program se snažíme směřovat nejen čistě medicínským směrem, ale i mimo medicínu“ doplňuje Vladimír Váňa, organizátor akce a taktéž student 5. ročníku olomoucké medicíny. 

Akce proběhne 10. března mezi 11 a 18 hodinou pod záštitou ministra zdravotnictví ČR Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA, náměstka pro zdravotnictví Olomouckého kraje Mgr. Dalibora Horáka, primátora statutárního města Olomouce Mgr. Miroslava Žbánka, MPA a předsedy Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR MUDr. Lumíra Kantora, Ph.D.

Více na webu: www.olomouckyveletrh.cz

Další články