Zde může být vaše reklama.

V Olomouci hořelo několik kontejnerů

V Olomouci hořelo několik kontejnerů

foto: Policie ČR

03. 02. 2020 - 12:00

Obyvatelé Černé cesty v Olomouci měli ve svém okolí v pátek večer nechtěný zdroj tepla navíc. Neznámý vandal, po kterém policisté stále pátrají a jehož totožnost ještě neznají, si vyhlédl jeden z plastových kontejnerů v této části Olomouce a rozhodl se, že jej zapálí. To mu ale nestačilo a přesunul se do Sušilovy ulice, kde zapálil další.

"Dosud neznámý vandal si večer dne 1. 2. 2020 vyhlédl plastový kontejner na směsný odpad na ulici Černá cesta v Olomouci, který nezjištěným způsobem zapálil.  O něco později zapálil i další plastový kontejner na Sušilově náměstí. Oba zapálené kontejnery zcela shořely a v důsledku jejich požáru byly poškozeny i další dva kontejnery na tříděný a biologický odpad. Vzniklou škodu si poškozená společnost předběžně vyčíslila na téměř 10 000 korun," řekla k případu mluvčí policie Lenka Vanková.

Policisté se v současné době vandala snaží vypátrat. Vzhledem k podezření z trestného činu poškození cizí věci mu hrozí až jeden rok za mřížemi. Jednou z nezodpovězených otázek zůstává i motivance žháře k podobnému činu.

Další články