Zde může být vaše reklama.

Vážná nehoda na Kosmonautů, tramvaj srazila auto

Vážná nehoda na Kosmonautů, tramvaj srazila auto

foto: ZZS OL

16. 03. 2022 - 06:59

AKTUALIZACE 9:29/ Včera ve večerních hodinách došlo k dopravní nehodě osobního automobilu s tramvají v Olomouci na třídě Kosmonautů. Řidič osobního auta nedal přednost jedoucí tramvaji a došlo ke srážce.

"Na místě události se nacházela jedna zraněná osoba: muž středního věku - řidič automobilu. Pacient utrpěl sériovou frakturu žeber s pneumothoraxem. Záchranáři provedli hrudní punkci, zajistili žilní linku, aplikovali léky proti bolesti a zahájili oxygenoterapii," uvedla k nehodě mluvčí Záchranné zdravotnické služby Lucie Mikisková.

Zdravotníci muže po celkové stabilizaci převezli do Fakultní nemocnice Olomouc. Na místě byla také policie, o případu dnes dopoledne informovala mluvčí Petra Vaňharová.

"Podle prvotních informací jel pětašedesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia ve směru k ulici Jeremenkova a při odbočování vlevo zřejmě nedal přednost tramvaji, jedoucí ve stejném směru. Na tramvajovém pásu došlo ke střetu vozidel a celá kolize byla zakončena odhozením automobilu na semafor. Při dopravní nehodě utrpěl řidič osobního vozu zranění, se kterým byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Alkohol u obou řidičů vyloučila provedená dechová zkouška. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají," uvedla Vaňharová.

Další články