Zde může být vaše reklama.

Ve škole na Svatém Kopečku unikla neznámá látka

Ve škole na Svatém Kopečku unikla neznámá látka

foto: Google maps

28. 02. 2022 - 13:36

Aktualizace 17:36/ Hasiči dnes odpoledne zasahují u úniku neznámé látky v prostorách základní školy na Svatém Kopečku. Do akce byli povolaní jak profesionální, tak dobrovolní hasiči, na místě jsou také záchranáři, kteří ošetřili zhruba desítku dětí a převezli je do Fakultní nemocnice Olomouc.

"Ze školy dle předběžných čísel bylo evakuováno celkově 250 osob. Na místo vzhledem k nevolnosti několika žáků a personálu dorazily také posádky zdravotníků," informují o zásahu hasiči.

"Hasiči asistovali při evakuaci s navrhnutím prvotním řešením možného přistavení evakuačních autobusů, situace byla návazně vyřešena přesunem do místní školy a všem byl zajištěn tepelný komfort. V tuto chvíli pokračuje měření ve zmiňovaných prostorech," dodali v informacích k zásahu hasiči.

Na místě v době zásahu byla také policie, situaci z její strany okomentovala mluvčí Petra Vaňharová.

"Dnes krátce před půl 12 dopoledne jsme přijali oznámení o tom, že v prostorách jedné ze základních škol v obci na Olomoucku zapáchá neznámá látka, která způsobuje podráždění dýchacích cest. Z budovy školy bylo evakuováno okolo 200 žáků a několik  učitelů. Z důvodu podráždění dýchacích cest byla necelá desítka dětí předána do péče zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahující hasiči nezjistili v budově školy přítomnost nebezpečných látek. Celým případem se policisté i nadále zabývají," uvedla Vaňharová.

Další články