Zde může být vaše reklama.

Klášterní Hradisko Ve vojenské nemocnici včera provedli osm odběrů

Ve vojenské nemocnici včera provedli osm odběrů

foto: Archiv redakce

18. 03. 2020 - 09:00

Olomoucká vojenská nemocnice od včerejška rovněř provádí odběry těm, kteří by mohli být nakažení koronavirem. Podle informací od ředitele nemocnice Martina Svobody však ne samoplátcům, ale jen těm, jejichž jména nemocnici hygiena sdělí předem. 

"Provádíme výhradně vyšetření, která nařídí hygienik nebo epidemiolog, žádná jiná. Samoplátci u nás nebudou vyšetřeni. Jména těch, kteří vyšetřeni být mají,  známe předem.  Včera jsme provedli 8 odběrů. Lékař, který měří teplotu, je prvním filtrem, pokud teplotu zjistí, provede základní vyšetření ze zjištěním údajů, zda pacient byl v rizikové oblasti nebo rizikovém kontaktu, pak se postupuje podle daných algoritmů," prozradil Hanáckému Večerníku Svoboda.

Nemocnice i nadále jede ve speciálně upraveném režimu, provádí se pouze nutné zákroky.

"Omezili jsme provoz nemocnice na nezbytné minimum, jak to ostatně později stanovila i vláda. Dnes ve spolupráci s ostatními složkami armády obnovíme pojízdnou odběrovou sanitku, která dle pokynů hygienika vyšetřuje pacienty v terénu. Organizaci v místě odběrů zajišťují příslušníci 153. ženijního praporu z Olomouce - Chválkovic," doplnil ředitel nemocnice.

Další články