Zde může být vaše reklama.

PLNÉ MĚSTO Víkend v Olomouci bude pořádně ostrý, město čeká řada akcí

Víkend v Olomouci bude pořádně ostrý, město čeká řada akcí

foto: Výstaviště Flora Olomouc

25. 04. 2024 - 14:23

Obyvatele Olomouce a okolí čeká velmi rušný závěr týdne, protože se ve městě sešlo v jednom termínu hned několik velkých akcí. Už nyní, během všedních dnů, stojí řidiči desítky minut v kolonách třeba na třídě Svobody, 17. listopadu nebo Kosmonautů, a to ještě nedorazily na Hanou desítky tisíc lidí na Floru, filmový festival AFO nebo Burger Street Festival u Šantovky. A v neděli čeká Olomoučany třešnička na dortu - na vyprodaném stadionu Sigmy hostuje Sparta.

 

Jarní etapa květinové výstavy Flora startuje na výstavišti již dnes a trvá až do neděle. Loni si expozice prohlédlo na 50,000 návštěvníků a ani letos nic nenapovídá tomu, že by se počty měly radikálně snižovat. Dopravní podnik již ve čtvrtek a pátek vypravuje posilové spoje mezi nádražím a Výstavištěm Flora, o víkendu pak bude mezi oběma stanicemi jezdit speciální linka.

Policisté a strážníci, kterých bude následující dny plná Olomouc, nabádají řidiče k opatrnosti a ohleduplnosti, protože se v okolí centra, parků a Šantovky dají očekávat přeplněné ulice a dopravní zácpy. „Pro návštěvníky jsou připraveny odstavné plochy pro vozidla. Parkovací plocha s kapacitou cca 1 000 míst bude k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka, kde budou mít návštěvníci výstavy zajištěno parkování zdarma,“ informoval mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Kapacity parkovišť u Šantovky však zcela jistě nebudou stačit, protože kromě běžných nakupujících v obchodní galerii a návštěvníků Flory se další tisíce lidí chystají na oblíbený Burger Street Festival, který se každoročně chlubí vysokou návštěvností. Ten startuje v pátek a končí v neděli.

O víkendu bude vrcholit a s dopravou patrně zamíchá také největší filmový festival ve městě – Academia film Olomouc. Pořadatelé loni akreditovali 6500 návštěvníků a letos toto číslo zcela jistě překonají.

A aby toho nebylo málo, v neděli čeká město pořádná fotbalová vřava. Na vyprodaném stadionu Sigmy se představí hostující Sparta. A jak známe situaci z předchozích let, od rána se v Olomouci můžeme těšit na policejní manévry, pochody sparťanských fanoušků omezí provoz v řadě ulic a pořádkové a zásahové jednotky nebudou vědět, kam dřív skočit. Tak nezbývá než popřát Olomoučanům, aby tento výživný víkend ve zdraví přežili.

 

Další články