Zde může být vaše reklama.

Vodojem: Škody bude hradit výrobce ventilu

Vodojem: Škody bude hradit výrobce ventilu

10. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Včerejší havárie na olomouckém vodojemu na ulici I.P. Pavlova vylekala obyvatele domu; část obyvatel přes ujištění přítomných techniků, že další nebezpečí nehrozí, dům dočasně opustila. Na vině je údajně špatné těsnění ventilu, jeho výrobce tak ponese následky škody.

V úterý ráno informaci o havárii zveřejnila také společnost Moravská Vodárenská, která informovala, "že dne 9. 5. 2016 v dopoledních hodinách došlo k úniku pitné vody z důvodu závady na uzávěru DN 500 mm při prováděných technologických opravách." Opravy byly prováděny ve třináctém podlaží. Únik způsobil protečení pitné vody přes schodiště až do sklepních prostor, zatečení vody do bytů, až po úroveň 7 - 8 podlaží (20 bytů) a vniknutí vody do rozvodů elektrické energie. "Z tohoto důvodu je pro celý objekt přerušena dodávka elektrické energie a to nejméně do středy 11. 5. 2016," informovala Moravská Vodárenská. K havárii podle informací Hanáckého Večerníku došlo při výměně ventilu, když chtěli pracovníci Vodáren přepouštět nádrže, jenže hned při prvním pokusu vytekly čtyři kubíky vody.

Včera bylo rovněž vyvěšeno oznámení o vzniklé situaci na všechny vchody do bytů v obytné části domu s věžovým vodojemem na ulici I. P. Pavlova 62, Olomouc. Během dneška probíhají, ve spolupráci se správcem Správou nemovitostí města Olomouce, další kroky k obnovení běžného provozu. V objektu se budou po celý den pohybovat zaměstnanci Vodáren, kteří budou poskytovat informace  a rady s uplatněním vzniklých škod a o dalším vývoji situace.

"Vzhledem k nefunkčnosti výtahu a neosvětleným prostorám schodiště si dovolujeme požádat všechny uživatele bytů, společných a nebytových prostor domu o maximální opatrnost při chůzi po schodech a přidržování se zábradlí," doporučuje společnost obyvatelům domu na svém webu.

-vb-

Další články