Zde může být vaše reklama.

Vojenská nemocnice chce nabídnout svá lůžka infikovaným

Vojenská nemocnice chce nabídnout svá lůžka infikovaným

foto: Lukáš Blokša

16. 03. 2020 - 13:10

Své kapacity, tedy 200 lůžek, by pro infikované chtěla nabídnout Vojenská nemocnice Olomouc, která sídlí na Kláštěrním Hradisku. Bohužel to v současné chvíli není možné, nemocnici totiž trápí nedostatek osobních ochranných pomůcek. To ale není jediná překážka.

"Nabídka byla a je podmíněna především dostatkem ochranných osobních pomůcek, které právě nejsou k dispozici, a dále by musela proběhnout se souhlasem zřizovatele, tedy ministerstva obrany. Bez obojího nebude možno tuto nabídku realizovat. Toho času je ovšem právě pro absenci ochranných pomůcek passé," prozradil pro Hanácký Večerník ředitel vojenské nemocnice Martin Svoboda.

Situace se vyvíjí také ve šternberské nemocnici

Vzhledem k situaci s nakaženými se stále vyvíjí situace také v Nemocnici Šternberk. Podle informací jednoho z chirurgů se v této nemocnici ruší veškerá operativa, neakutní ambulance, nemocnice funguje pouze v nouzovém režimu. 

"Na internu teď chodí vypomáhat sestry a sanitáři od nás, těch je málo, hodně jich je v karanténě. V noci byl konečně klid, odklonili od nás sanity do Olomouce," prozradil.

 

Další články