Zde může být vaše reklama.

PRO RODINY VÝHODNĚJŠÍ Vstup do zoo od března podraží, ruší se roční permanentky

Vstup do zoo od března podraží, ruší se roční permanentky

foto: Zoo Olomouc

29. 02. 2024 - 12:07

Olomouc – Od zítřka startuje v zoo na Svatém kopečku jarní sezóna a s ní přichází několik změn ve vstupném. Návštěvníci budou muset sáhnout hlouběji do kapsy jak při koupi jednotlivých vstupenek pro dospělé, tak pro děti. Novinkou je zavedení jednorázového rodinného vstupného v několika variantách, které celkovou cenu o pár desítek korun sníží. Naopak s posledním únorem končí oblíbená celoroční rodinná permanentka.

Cena základního vstupného do Zoo Olomouc se zvyšuje v hlavní sezoně ze 140 na 160 korun. Dvacetikorunu navíc zaplatí také děti od tří do čtrnácti let věku či studenti. O něco lépe na tom budou při koupi hromadné vstupenky rodiče s jedním až čtyřmi dětmi, které v součtu zaplatí o 30 až 60 korun méně než za jednotlivé lístky.

Z ceníku vypadla celoroční rodinná vstupenka za 900 korun na deset vstupů, kterou oceňovaly třeba rodiny nebo maminky s dětmi, které vyrážely z Olomouce městskou dopravou do přírody. „Měl to být benefit právě pro tento typ návštěv. Produkt byl však často zneužíván například firmami nebo skupinami lidí. Koupili si několik hromadných vstupenek a naši lidé nemohli kontrolovat, zda jsou či nejsou v rodinném vztahu,“ vysvětlila Hanáckému večerníku mluvčí zahrady Iveta Grónská. Ceny pro školy zůstávají stejné.

Zoo úpravou ceníku zohledňuje požadavky na klasické rodinné vstupné a podporu záchranných projektů, neboť jednou z hlavních úloh moderních zoologických zahrad je ochrana zvířat a jejich přirozeného prostředí, ve kterém žijí.

Ceník základního vstupného - dospělý – březen 2024:

  • Olomouc – 160 Kč
  • Ostrava – 110 Kč/od dubna 160 Kč
  • Zlín – 130 Kč
  • Praha – 330 Kč

Další články