Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: Víkend bude teplý, pak se ochladí

Výhled počasí na příští dny: Víkend bude teplý, pak se ochladí

foto: Lukáš Blokša

08. 04. 2021 - 11:29

Jaké bude počasí na území Olomouckého kraje v příštích dnech? Výhled vydali meteorologové. Aprílové počasí si i v těchto dnech dělá z lidí legraci. V jednu chvíli je slunečno, během pár okamžiků prší, za chvíli sněží a pak je zase chvíli slunečno. V podobném duchu se ponesou i příští dny, i když se citelně oteplí. Po víkendu však teploty začnou zase klesat. Podívejte se na výhled počasí, který na příští dny pro Olomoucký kraj sestavili meteorologové.

V pátek slibuje předpověď meteorologů polojasno až oblačno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 až 13 stupni Celsia, na horách bude 2 až 6 stupňů. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, od středních poloh bude čerstvý místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu a s blížícím se večerem bude slábnout.

Na sobotu hlásí meteorologové polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty budou od 5 do 1 stupně Celsia. Nejvyšší denní teploty se pak vyšplhají mezi 13 až 17 stupňů. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

Neděle přinese oblačno, místy přechodně až skoro jasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 7 až do 3 °C. Během dne rtuť teploměru bude ukazovat 15 až 19 stupňů Celsia, půjde tak o nejteplejší den za posledních několik dnů. Mírný jižní až jihovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

A jaká je předpověď na pondělí? Polojasno, během dne od západu postupně oblačno až zataženo a večer ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty budou 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty pak bude teploměr ukazovat mezi 14 až 18 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu.

Další články