Zde může být vaše reklama.

Žádný vandal, strážníky zaměstnal silný vítr

Žádný vandal, strážníky zaměstnal silný vítr

foto: MP Olomouc

05. 02. 2020 - 09:00

Silný vítr během včerejšího dne zaměstnal také strážníky Městské policie Olomouc. Vítr za sebou na některých místech zanechal stopy, které strážníci museli vyřešit. A povedlo se.

"V souvislosti se silným větrem, který včera zasáhl téměř celou Českou republiku, přijalo i Operační středisko Městské policie Olomouc více oznámení o následcích těchto povětrnostních podmínek na území města Olomouce. Už před polednem jsme byli požádáni ze strany hasičů o usměrňování dopravy na křižovatce ulic Litovelská a tř. Svornosti, kde probíhalo zajišťování střešní plechové krytiny na jednom z domů," popsal mluvčí Petr Čunderle jeden z případů.

"Další oznámení bylo směrováno na ulici Rokycanova, kde si oznamovatelka všimla, že na střeše jednoho z panelových domů poletuje krycí plachta a žena měla obavu, aby stavební materiál umístěný pod plachtou nespadl dolů. Na místě byli kontaktování pracovníci příslušné firmy a vše řádně zabezpečili. Poslední oznámení řešila hlídka na ulici Foerstrova, kde vlivem povětrnostních podmínek došlo k vychýlení semaforu o zhruba 1,5 metru z jeho osy. Přes operační středisko byly vyrozuměny Technické služby města Olomouce, které přislíbily následnou kontrolu a opravu," dodal k dalším z nch.

Další články