Zde může být vaše reklama.

Zahrádkáři by se nové kolonie mohli dočkat příští rok

Zahrádkáři by se nové kolonie mohli dočkat příští rok

foto: Archiv města Olomouce

22. 08. 2020 - 12:13

Jedním z bodů, které na svém posledním zasedání řešili olomoučtí radní, byla situace kolem nové připravované zahrádkářské kolonie v lokalitě Andělská. Ta má vzniknout jako náhrada pro zahrádkáře, kteří kvůli protipovodňovým opatřením přijdou o svou zahrádku na Nových Sadech. Do nového by se mohli přestěhovat už příští podzim.

"Pokud jde o zahrádkářskou kolonii Andělská, situace je následující: město nyní připravuje projektovou dokumentaci a následně bude vyřizovat potřebná povolení pro stavbu zahrádkářské kolonie. Vlastní realizace stavby je naplánována na příští rok, s tím že od září 2021 do konce roku budou mít zahrádkáři od Moravy čas na přesun na Andělskou," prozradil detaily mluvčí radnice Michal Folta.

Už dříve jsme informovali o tom, že nabídnout nové pozemky místo stávajících nebývá v českých podmínkách běžné. To potvrdil i celostátní předseda Českého zahrádkářského svazu Stanislav Kozlík. Ten se byl v Olomouci osobně seznámit s důvody rušení zahrádkářské kolonie u řeky Moravy na Nových Sadech. Na setkání s primátorem města v červnu letošního roku pak Stanislav Kozlík řekl: „K rušení zahrádkářských kolonií dochází i v Německu, avšak tam vždy za náhradu, kterou je vytvoření kolonie nové. Taková praxe u nás bohužel není a Olomouc je v tomto světlou výjimkou.“

Další články