Zde může být vaše reklama.

Zahrádky v Olomouci letos zdarma

Zahrádky v Olomouci letos zdarma

foto: Pixabay

12. 04. 2020 - 09:00

Městská pokladna přijde v následujících měsících zhruba o 4,3 milionu korun ve své pokladně. A to proto, že osmadvaceti provozovnách městští zastupitelé prominou nájemné na tři měsíce. Zároveň budou zdarma restairačmé zahrádky. V prvním případě jde o 2,8 milionu, ve druhém pak o 1,5 milionu. Kroky radních posvětilo na svém posledním jednání zastupitelstvo.

 

Nájemné nemusí platit majitelé obchodů a dalších zařízení v nebytových prostorách města.

„Bereme na svá bedra část tíživé situace podnikatelů, kterým chceme touto formou alespoň částečně pomoci,“ uvedl primátor Miroslav Žbánek. Zároveň ale připomněl, že prominutí nájmu se týká jen provozoven, jejichž činnost je explicitně vyjmenovaná v nařízení vlády v souvislosti s karanténními opatřeními.

„Ozývají se nám i další podnikatelé, kterým karanténa ztížila situaci. U nich budeme situaci ještě individuálně posuzovat. Zvláště v případech dobré dlouhodobé spolupráce,“ dodal primátor Žbánek.

OBRAZEM: Podívejte se, jak vypadá jaro v olomouckých parcích

Podle ekonomického náměstka primátora Otakara Bačáka nebude město vybírat nájemné ani za provoz předzahrádek.

„Aktualizovali jsme obecně závaznou vyhlášku o záboru veřejného prostranství a do konce roku nebudeme vybírat poplatek za provoz restauračních zahrádek,“ potvrdil náměstek Bačák. Opatření se týká asi čtyřiceti zařízení.

Další články