Zde může být vaše reklama.

Zanedbaný olomoucký ASO park se dočká zvelebení

Zanedbaný olomoucký ASO park se dočká zvelebení

foto: Olomouc.eu

18. 03. 2021 - 17:04

Velké proměny se dočká prostor olomouckého ASO parku, který v posledních letech jen chátral. Se zvelebením prostoru už se začalo, prostranství lemované ulicemi U Stadionu a Na Střelnici, kde se kdysi střelnice i nacházela, se má podle zástupců města opět začlenit do prstence olomouckých parků.

Primátor Olomouce Miroslav Žbánek uvedl, že město svými kroky reaguje na podněty občanů.

„To, že se tady lidé necítí dobře, nám potvrdily i výsledky ankety z pocitových map. První krok, který předznamenává zásadní úpravy parku, proto děláme hned teď na jaře,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Jako první šli k zemi poškozené a náletové dřeviny.

"Kácení probíhá v nezbytně nutném rozsahu v té části původního parku, která se nacházela za oplocením kolem tenisových kurtů. Následovat bude odborné ošetření poškozených dřevin i oprava původní pergoly. A místo u bývalé měšťanské střelnice už teď na jaře zkrášlí i louka jarních cibulovin, které jsme tam na podzim vysadili,“ popsal náměstek primátora Otakar Bačák, který má městskou zeleň v kompetenci.

Pryč půjde i zničené oplocení, strhnout by se měla i zchátralá budova, která stojí na městském pozemku, ale v nájmu ho má TJ Milo Olomouc.

"Vstoupili jsme do jednání o případně směně pozemku,“ upřesnil náměstek pro majetkoprávní záležitosti Matouš Pelikán.

Jak bude park po revitalizaci vypadat?

O tom, jakou podobu bude mít park po dokončení, rozhodne studie, kterou si město nechává vypracovat.

ASO park je místem, které patří do zeleného prstence lemujícího historické jádro hanácké metropole, lidé ho navštěvují už od 17. století.

Další články