Zde může být vaše reklama.

Zastávka v Řepčíně prochází proměnou, cestující čeká výluka

Zastávka v Řepčíně prochází proměnou, cestující čeká výluka
Současný stav vlakové zastávky v Repčíně.

foto: Lukáš Blokša

15. 05. 2020 - 08:09

Pokud chodíte kolem vlakové trati v Řepčíně směrem na Poděbrady, mohli jste si všimnout, že ve stanici vlaku Olomouc-Řepčín probíhá rekonstrukce výpravní budovy. Ta odstartovala v březnu a skončit by měla v listopadu letošního roku. Kromě budovy se opravy dočkají také nástupiště. A to kvůli výšce Stadlerů, repasovaných vlaků, které pořídil Olomoucký kraj.

"Ve stanici Olomouc-Řepčín probíhá v současné době oprava výpravní budovy. Stavba odstartovala v březnu a její ukončení předpokládáme v listopadu tohoto roku. V rámci této stavby dojde k optimalizaci třetiny objektu, ke zhotovení nové střešní konstrukce, k zateplení budovy, vybudování nových WC pro veřejnost a také bude zajištěn bezbariérový přístup do budovy," prozradila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

V místě se připravuje také oprava nástupišť, to proto, že výškově nevyhovují nízkopodlažním vlakům Stadler. Těch celkem 12 pořídil Olomoucký kraj, České dráhy do dnešních dnů repasovaly dvě jednotky. Ty už od února jezdí mezi Olomoucí a Drahanovicemi.

Velmi brzy se ukázalo, že cestující však mají problém s nastupováním a vystupováním, protože vrchol nástupiště od jediného schodu vlaku dělí místy až 60 centimetrů.

"Ve stanici se také připravuje oprava nástupišť. Aktuálně je v jednání zajištění výluk na měsíc říjen," doplnila mluvčí Friebová datum, kdy by se lidé mohli dočkat pohodlnějšího nastupování a vystupování.

Další články