Zde může být vaše reklama.

Zdravotníci v Šantovce naočkovali už přes dva a půl tisíce lidí

Zdravotníci v Šantovce naočkovali už přes dva a půl tisíce lidí
Zájemci o očkování bez registrace, v Šantovce, během prvního dne, 27. července.

foto: Lukáš Blokša

05. 08. 2021 - 06:00

27. července začalo v olomoucké Galerii Šantovka očkování zájemců o vakcínu proti koronaviru. Rozdíl oproti dosavadním místům, kde očkování probíhalo, byl v tom, že se zájemci nepotřebují předem registrovat. Během prvního týdne se už v Šantovce nechalo naočkovat přes dva a půl tisíce lidí.

"Do včerejšího dne včetně celkem 2556 podaných dávek," prozradil Večerníku 4. srpna mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher, kolik už zdravotníci naočkovali lidí.

Zájemci o očkování si mohou vybrat ze dvou vakcín. Na místě je jednodávková vakcína od firmy Johnson & Johnson a dvoukolová mRNA vakcína Comirnaty od firem Pfizer/BioNTech. Počet vyočkovaných dávek u obou vakcín je podle Fritschera je vyrovnaný.

"Doposud je to téměř přesně půl na půl," uvedl Fritscher s tím, že v úterý 3. srpna to bylo 135 dávek Pfizeru k 138 dávkám Johnsona. Celkem to pak podle úterních čísel bylo 1281:1275 ve prospěch vakcíny Pfizer.

Aktuální data provedených očkování v Olomouckém kraji k poledni 4. srpna ukazují, že do regionu dorazilo 595 405 dávek, z toho vyočkovaných bylo 559 638.

Další články