Zde může být vaše reklama.

Velká fotogalerie Že umí pracovat, dokázali v zoo při sázení stromů i politici

Že umí pracovat, dokázali v zoo při sázení stromů i politici
Zájemce už čeká jen jeden termín sázení nových stromečků!

foto: Archiv redakce

23. 11. 2019 - 15:00

Vřerejší výsadbový den v olomoucké zoo podpořili náměstek primátora Martin Major, radní Milan Feranec, zaměstnanci Olomouckého kraje, kterým vzdáváme hold za nejvíce vysazených stromů celé kampaně, televize ZZIP, Technické služby města Olomouce a nechyběla ani ředitelka Výstaviště Flora Olomouc, a.s. Eva Fuglíčková, zapojil se Klub seniorů z Brodku u Přerova a mnozí další.

„Děkujeme všem za trpělivost. Ta provází dny, během nichž přijde zájemců více, než máme zaměstnanců, kteří na místě pomáhají. Každý pohled na další znovuvzkříšený strom mi
dělá radost,“ dodává šéf úseku péče o zeleň Robert Nádvorník.

Každý strom má svůj jedinečný příběh

Že má sázení v krvi, předvedla ředitelka Flory Eva Fuglíčková. Práce jí šla natolik od ruky, že bychom si ji zde nejraději ponechali na výpomoc. Výborně si vedlo i vedení Technických služeb města Olomouce. Činili se i zástupci města - náměstek primátora Martin Major spolu s radním Milanem Ferancem.

"Vyměnili své posty za práci fyzickou a nezalekli se vůbec ničeho. Ačkoliv do jámy stékaly i krůpěje potu, sazečům humor nechyběl. A kdo také nechyběl a je zahradě oddán již několik let? I naše 'ZZIPka'. Jejich dub celé výsadbové místo uvádí. Velký dík patří i zaměstnancům Olomouckého kraje. Ti vysázeli nejvyšší počet stromů za nejvyšší hromadnou částku, která sahala k 50 tisicům korun," řekla mluvčí zoo Iveta Gronská.

Solidarity plní zavítali i lidé z Brodku u Přerova, z místního klubu seniorů, maminky s dětmi, které dotváří ducha kampaně. Dnes strom pohladily a popřály mu, ať dobře roste.

Už jen jeden termín

V březnu tohoto roku vichřice Eberhard razantně zasáhla do podoby olomoucké zoo, vyvrátila na osm set stromů a poskytla pohled na neexistující les. Škody se vyšplhaly do výše 10 milionů korun. Zvířata mají své domovy a výběhy již opravené.

"A stromy? Díky vám se mohou do zoo vrátit. Vysaďte si svůj strom. Zbývají už poslední termín - 26. 11. 2019. Vaše jméno zůstane v letokruhu zoo už napořád. Výše ceny stromu se odvíjí od jeho stáří a je stanovena částkami 2.500,-, 5.000,- nebo 10.000,- Kč. Děkujeme vám všem. Podrobnější informace o projektu 'VRAŤME STROMY DO ZOO' najdete na marketing@zoo-olomouc.cz," doplnila mluvčí.

Už zbývá jen poslední výsadbový termín a to 26. 11. 2019, výsadba proběhne mezi 10:00 až 15:00.

Další články